SUPER SPIONUL – joc matematic pentru copiii din ciclul primar

Nu știu cum sunt alți copii, dar Junior iubește poveștile cu spioni, detectivi și alți ca ei. De altfel, a devorat toate cărțile din colecțiile Detectivii de la Marea Nordului, Biroul de investigații nr.2, iar acum este la colecția Aripi & Co.

De aceea am fost convinsă că jocul matematic Super Spionul va fi pe placul lui. Și așa a fost. Citind apoi recenziile am vazut că majoritatea copiilor iubesc mult acest joc, chiar dacă, la nivel declarativ, nu le place matematica/să calculeze. Într-adevăr, ecuațiile pe hârtie pot fi plictisitoare, dar un joc… ei, un joc nu e niciodată refuzat de cei mici.

Vă propun să îl încercați acasă sau la școală, la orele de matematică. Poate fi jucat în 2-4 jucători, iar regulile pot fi adaptate după necesități, adică nu trebuie să fie, în mod necesar, un joc competitiv. Poate râmâne numai la nivel de exercițiu, în care cei 4 jucători îndeplinesc, pe rând, diversele sarcini de lucru.

Jocul este simplu: fiecare copil va primi 5 cărti de joc cu valoarea la care trebuie să ajungă la finalul rundei (pe ele sunt înscrise numere) și o pereche de ochelari. Cu ochelarii poate vedea ce este scris pe cartoanele-amprentă (numere, care folosite în ecuații, trebuie să conducă la valoarea înscrisă pe cartea de joc trasă).

Copiii pun cărțile de joc cu fața în jos, apoi o întorc pe prima. Un alt copil dă cu zarul matematic și se stabilește o operație matematică. Apoi fiecare copil incepe să caute în marea de cartoane-amprentă numere care, folosite într-o ecuație (care să conțină cel puțin o dată operația matematică de pe zar) să aibă ca răspuns final numărul înscris pe cartea de joc întoarsă.

În principiu câștigă cel care reușește să facă primul ecuația. Ceilalți pun cartea de joc întoarsă ultima în teancul lor de cărți. Dacă ecuația celui care a oprit jocul este greșită, acesta va mai primi o nouă carte de joc cu o nouă sarcină.

Nouă ne-a plăcut însă să jucăm pe rând, fără competiție și fiecare să construiască ecuații cât mai corecte.

Vă recomand cu drag acest joc acasă sau la școală! Pentru că matematica este frumoasă mai ales atunci când te joci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: