Handmade by Junior: Modelaj și reciclare (mici atenții pentru cei dragi, de incercat acasă sau la școală)

Am început să fac activități de modelaj cu Junior încă de când era foarte mic. Pe la 2-3 ani modela cu plastilină, pe la 4-5 ani a început să modeleze pastă polimerică. Am ales această activitate în primul rând pentru a-și educa răbdarea (care îi cam lipsește uneori, chiar și acum).

Pasta polimerică este ideală, ies niște minunății din ea, dar din nefericire nu poate fi folosită în activitățile de la școală. Pentru că la final trebuie arsă la cuptor, dar mai ales pentru că cei mici trebuie atent supravegheați să nu pună mâinile la ochi/nas/gură când lucrează, fiind toxică.

Pentru școală cea mai bună pastă pentru lucru mi se pare lutul alb, cu uscare la aer, de la DAS. Este moale, elastic, se lucrează ușor cu el și se usucă relativ rapid. Și, cel mai important, nu e toxic. L-am testat anul acesta când Junior a făcut mărțișoare fetelor din clasă. Au ieșit foarte bine, după cum se poate vedea în poza de mai jos. (Atenție! NU luați la kilogram decât dacă lucrează 10 copii odată, altfel e prea mult și se usucă)

Cu pastă polimerică a lucrat mărțișoare-colier pentru doamnele lui dragi de la școală. Și au ieșit așa:

Tot cu pastă polimerică a reciclat niște borcane care mă încurcau pe la bucătătie: le-a transformat în căsuțe pentru zâne-lampadare sau în lampadar Micul Prinț.

Sau… a decorat căni și lingurițe:

Dar indiferent ce a decorat, a facut-o cu mult drag, modelajul fiind una dintre activitățile preferate pentru a-și ocupa timpul liber.

Încercați cu copiii, acasă sau la școală. Sunt convinsă că îi va prinde activitatea și vor face, cu mult drag, mici atenții pentru persoanele dragi. Spor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: