Pregatiri pentru Crăciun: felicitări handmade

Trăim timpuri… diferite. Școală online, servicii online, stăm mult în casă, ieșim numai pentru cumpărături de strictă necesitate. Ne mai si plimbăm în weekend, dar numai în locuri puțin populate.

Săptămâna aceasta școala copilului și-a modificat puțin programul, în sensul că s-a mai renunțat la o parte din orele online. Nu vă grăbiți să trageți concluzii… copilul făcea ore online de la ora 8:30 până la ora 16:30. Am discutat cu școala că sunt foarte multe ore petrecute în fața calculatorului și ieri au avut ore numai până la 13:15. Apoi masa și ceva muncă independentă la română și matematică (ei făceau online aceste consolidări de română și matematică).

Cum Junior a terminat destul de repede munca independentă (da, l-am controlat și eu înainte de a trimite poze doamnei învățătoare, pentru că pentru mine contează foarte mult să știu ce mai trebuie să repetăm și să nu mă bazez numai pe școală – suntem un întreg: copil-școală/profesori-părinte în beneficiul copilului) iar o parte din ședințele mele s-au amânat (da, și eu lucrez de acasă, am multe ședinte și analize de făcut și…) l-am cooptat la desenatul de felicitări de Crăciun, o îndeletnicire pe care o avem de când domnișorul abia ținea creionul în mână.

I-am explicat câteva lucruri, am discutat despre metode inedite – de exemplu de a lucra pe bucăți de hârtie groasă, rupte cu mâna, astfel încât marginile să nu fie drepte. Deși la început retincent – la final s-a arătat mulțumit de rezultat.

Mai jos cele 2 felicitări pictate ieri – sperăm ca astăzi să ne continuăm „aventura”, după ore. Poza care introduce articolul este un plic pentru una dintre cele 2 felicitări, personalizat și el.

Felicitare de Crăciun cu cei Trei Magi închinându-se Pruncului Iisus
Felicitare de Crăciun cu Iosif, Fecioara Maria și Pruncul Iisus

Ca materiale folosite, dacă vreți să încercați:
– pentru plic – marker fin negru și pixuri cu gel cu sclipici
– pentru felicitări- hârtie de 190g (se găsesc blocuri de desen cu tipul acesta de hârtie), culori tempera, felicitare blank cu plic, aracet

Multă inspirație în lucrul cu cei mici vă doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: