Cărți mai ieftine sau cărți care nu se găsesc? Încercați aici…

Acest articol NU este unul plătit. Acesta este un blog despre experiențe și nu unul publicitar. Scriu despre ce aflu, despre diverse produse și branduri pentru că poate așa pot ajuta și alți părinți/cadre didactice. Firmele/brandurile despre care scriu habar nu au că o fac 🙂 și asta favorizează o opinie realistă.

Anul școlar trecut, mai pe la începutul lui, Junior a avut nevoie de 2 cărți pentru școală: o antologie de texte literare românești și una de texte din literatura universală, care fuseseră publicate cu 2-3 ani înainte. În general manualele, auxiliarele, culegerile, etc, sunt cumpărate de către școală. De data aceasta, școala nu a mai găsit să achiziționeze decât 12 (6+6) asemenea culegeri, pentru cei 14 copii din clasă. Astfel încât făceau cu rândul: unii citeau textul strain, alții textul literar românesc, apoi schimbau cărțile între ei.

Toate bune și frumoase în teorie, dar copiii uitau cărțile acasă, nu terminau de citit textele la timp… antologiile nu se întorceau în același ritm, iar eu am spus: TREBUIE să îi iau copilului cărțile, să nu mai stâm cu grija lor – că le uităm pe acasă.

Ușor de spus, greu e făcut, pentru că NIMENI nu mai avea antologia de texte românești. Am sunat până și la editură, iar cei de acolo, foarte drăguți, au sunat la toate depozitele din țară și la librării… dar cartea tot nu s-a găsit.

La o ultimă încercare, am găsit cartea pe site-ul Librăriei Delfin. Fără prea multă speranță, am pus-o în coș. Spun fără speranță pentru că o mai găsisem disponibilă pe diverse site-uri dar apoi am fost sunată și mi s-a comunicat că nu o mai au.

Și… minune! Am primit-o!

Așa am descoperit Librăria Delfin. I-am rămas fidelă pentru că am constatat că are prețuri mai mici decât alte siteuri online de pe care comandam cărți. Un lucru important pentru mine, pentru că Juniorul citește destul de mult (2, chiar 3 cărți pe săptămână) iar cărțile pentru copii nu-s tocmai ieftine. Ca idee, prețul total la coșul de la Librăria Delfin mi-a ieșit mai mic decât la alte 4 librării/siteuri de cărți online, după ce am aplicat inclusiv extra cupoane de reducere (la cele 4 librării).

Așadar, verificați cu încredere și siteul lor atunci când vreți cărți, munuale, etc. Comparați cu alte site-uri de pe care comandați cărți și dați-mi de veste dacă găsiți prețuri mai bune pe altundeva, per comandă mai mare (10-15 cărți).

Notă: un punct slab al site-ului librăriei este selecția destul de slabă a miilor de cărți. Mie mi-ar fi fost foarte utilă o selecție a cărților pentru copii (beletristică) pe vârste, așa cum are, de exemplu, Cărturești. (ca idee, la selecții, nimic nu bate Cărtureștiul). Ah, și aveți răbdare, site-ul nu se încarcă tocmai ușor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: