Notă: articolul de față conține referințe la 2 produse pe care le-am descoperit recent. Nu este un articol-reclamă, nu m-a plătit nimeni să îl scriu, doar am vrut să vă împărtășesc opinia despre acestea, poate ajută pe cineva. Eu mi-aș fi dorit să știu de ele de mai mult timp.
Junior este stângaci. De fapt, este ambidextru, dar mai mult stângaci, adică scrie repede și urât cu mâna stângă și încet și frumos cu mâna dreaptă. Ghiciți ce variantă alege?!? Bineînțeles, scrisul cu mâna stângă…
De când cu școala online am putut să îl urmăresc îndeaproape. Și înainte vedeam pe caietele lui: Scriem caligrafic și cursiv, dar de când studiul s-a mutat acasă, parcă și mai mult am observat cât de… urâțel scrie.
De fapt, nu e neapărat un scris urât, dar e atât de mic…dacă pe la începutul clasei a 3-a scria relativ mărișor, pe la sfârșitul clasei a 3-a nu mai scria litere, ci purici. Jur că aproape îmi trebuia lupă să citesc ce scria, iar eu văd încă bine…
Așa că am spus: STOOOOP… hai să vedem ce facem.
În primul rând i-am înlocuit rollerul Pelikan (cu cerneala), care era destul de gros, cu un stilou subțirel cu penița ascunsă (eu l-am luat de pe AliExpress acum 2 ani, am dat 2-3 lei pe el). Nu înțeleg de ce au dispărut de pe piață stilourile cu penița ascunsă, dar pur și simplu nu îi pot da unul cu ditamai penița pe afară, că și așa se scrie suficient pe mâini.
Când a trecut la stilou, a rezultat o altă problemă: pentu că scria cu mâna stângă, întindea tot ce scria. Se supăra, plângea, ștergea cu pic ce întinsese… din astea… școlărești. Sătulă de râurile de lacrimi, am făcut un research intensiv pe net și am găsit… patroane de cerneală pentru stângaci (de la DACO)! Adică da, oamenii s-au gândit și au făcut o cerneală cu uscare rapidă, pentru ăștia care dau cu mâna peste ce scriu… (bună și pentru dreptaci, de altfel)
Problema fiind rezolvată, am ajuns la „stârpirea” literelor-purici. Brusc mi-am adus aminte că nici eu nu am fost mai brează la caligrafie în clasa a 2-a (fară să mă laud, acum scriu impecabil, dar abia în clasa a 6-a mi-am schimbat caligrafia de la urât la frumos) și mama îmi linia la mijloc rândul dictando, ca să fac literele egale.
Atunci s-a nascut întrebarea: dacă aș face și eu la fel?
Soluția, însă, a venit de la NumLit – unde am gasit fix caiete de dictando cu linie fină pe mijlocul rândului. Am facut o comandă de caiete de toate felurile – si de biologie și A5 și A4. Au venit putin cam greu, dar comada a fost făcută când era starea de urgență și poate nu lucrau atunci.
Oamenii au fost drăguți, totuși: dupa vreo 2-3 săptămâni, m-au sunat să mă întrebe dacă mai vreau comanda. Cum pentru mine nu era nicio grabă și nicio supărare, le-am răspuns afirmativ, așa că a doua zi am avut caietele acasă.
Au mai stat vreo 2 săptămâni în „carantina” de pe balcon, apoi am luat la testat un caiet mic. E minunat, foaia e bună (nu trece cerneala de pe o parte pe alta), iar scrisul copilului s-a îmbunătățit considerabil. Acum scrie cu mâna stângă, repede și frumos.

Pentru dascăli: măcar la trecerea de la caietul tip 2 la dictando, recomandați aceste caiete. Copiilor le va fi mult mai ușor să își formeze scrisul, vor avea repere pentru literele mici (exista și dictando cu reper și pentru litetele mari) apoi se poate renunța la dubla liniatură. Mai târziu, când deja vor fi învățat să scrie litere egale și frumoase.
Pentru părinți: vă recomand din suflet aceste caiete, dacă nu sunt acceptate la școală, măcar să le folosiți acasă la diverse activități (inclusiv scris bilețele, liste, muncă individuală).
Am descoperit cu surprindere și cu mare plăcere blogul dvs.
Vă mulțumim pentru recenzie.
NumLIT
P.S. caietele sunt subțiri pentru a nu îngreuna un ghiozdan și așa greu, dar și pentru a ajuta pe acei profesori care duc acasă la corectat și peste 30 caiete…uneori.👍🙏
ApreciazăApreciază