Ortograme vesele (1)- ODATĂ/O DATĂ; VA/V-A; ÎNTRUNA/ÎNTR-UNA (6-99+ ani)

Junior a început studiul intensiv al ortogramelor în clasa a 2-a. Nu aș putea spune că a întâmpinat dificultăți majore la înțelegerea lor.

La început mă mai întreba, din când în când, dacă a scris corect. Apoi a căpătat încredere și acum, la sfârșit de clasă a 3-a, se întâmplă foarte rar să mai greșească scrierea lor.

Doi ani am repetat aproape zi de zi ortogramele astfel încât dacă l-aș trezi noaptea din somn să îmi spună cum se scrie „Mama sa s-a dus acasă … dusu-s-a și s-a tot dus„, sunt convinsă că nu ar face nicio eroare.

În camera lui încă are -și va avea afișate cel puțin până în clasa a 5-a- postere cu principalele ortograme, cu desene și explicații gramaticale.

Astăzi vă prezint posterul ODATĂ/O DATĂ; VA/V-A; ÎNTRUNA/ÎNTR-UNA. L-am ales pe acesta primul pentru că mi-a ajuns în feedul de Facebook postarea lui Mircea Marian.

Și stați liniștiți… cei care se ocupă de pagina Facebook a Primăriei din Zimnicea nu sunt singurii care scriu ca cizmele pe internet. Sau oriunde.

Voi spune că postez această serie de ortograme pentru copiii din ciclul primar, dar mi-aș dori să ajungă și la adulți. La mulți, mulți, mulți adulți.

La următoare postare de ortograme vă voi recomanda și câteva culegeri de exerciții pe care le-am folosit noi cu succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: