Învățăm să fim atenți: Jocul șosetuțelor, distracție pentru copii de 2-5 ani

Căutând să scriu despre un joc pentru copii micuti, de grădiniță, am luat la rând cutiile expuse în biblioteca din camera juniorului și ochii mi-au picat pe Silly odd socks de la ELC. Early Learning Center (ELC) sunt aduși în România de Mothercare. Cred că de acolo avem acest joc.

Apoi era cât pe ce să renunț să mai scriu despre el, pentru că am căutat să văd unde se mai găsește la noi (degeaba recomanzi un joc dacă oamenii nu îl găsesc, nu?) și… surpriză: nu se mai găsește. Nici la noi, nici în străinătate.

Dar, întâplător, am dat peste o variație a sa: Jocul cu șosetuțe, de la Haba. Este aproape la fel, numai că mai are câteva piese în plus din câte am văzut. Șosetuțele însă au rămas la fel – din lemn colorat cu diferite modele. Regulile s-au schimbat dar numai puțin: piesele se pun pe masă, amestecate, iar copiii trebuie să observe și să găsească perechi într-un timp cât mai scurt.

Jocul cu șosetuțe- Haba

Jocul stimulează observarea și recunoașterea vizuală a diferitelor combinații de culori și antrenează capacitatea de concentrare și rapiditatea reflexelor. Este foarte distractiv și poate fi jucat de unul singur dar – și mai bine- în cât mai mulți.

Să înceapă joaca!

2 gânduri despre „Învățăm să fim atenți: Jocul șosetuțelor, distracție pentru copii de 2-5 ani

 1. Interesant, mi-ar plăcea mai multe articole pentru copii de grădiniță, am și eu un junior de numai 4 ani și caut tot felul de activități și jocuri cu care să îi antrenez setea de cunoaștere.

  Apreciază

  1. Va mulțumesc foarte mult pentru mesaj. Voi scrie mai mult și despre jocuri și activități pentru copilașii de gradiniță. Am pornit acest proiect pentru mămicile pe care le cunosc (cu copii de vârsta juniorului meu), dar cu siguranță, dacă voi avea feedback/cereri de subiecte și pentru alte categorii de vârste, voi scrie și despre ele. Aici am mai scris despre un joc potrivit juniorilor de 3-8 ani: https://invat.blog/2020/06/22/trucky-joculet-distractiv-si-educativ-de-la-smart-toys-3-8-ani/
   Probabil, cu timpul, dacă oamenii sunt interesați și cred că informația de pe acest blog îi ajută, voi reorganiza totul pe grupe de vârste.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: