Vânătorii de fantome (Smart Games) – dezvoltarea gândirii logice la copii de peste 6 ani

Dacă pentru cei micuți (3-8 ani) am scris despre un joc foarte simpatic de la Smart Games – Trucky, a venit și rândul celor mai măricei. Jocul propus astăzi, Ghost Hunters, este marcat a fi pentru copii de peste 6 ani. Merge și de la vârste mai mici, dar numai primele nivele. Veți vedea, când se ajunge la nivelele superioare, chiar și adulții s-ar putea să aibă nevoie de puțin timp de gândire.

Obiectivul jocului este să așezi cele 6 piese transparente peste cartonaș, astfel încât fiecare fantomă să fie vizibilă în lumina lanternelor. Piesele trebuie așezate întotdeauna cu fața cu imagine în sus. De altfel, au și niște piciorușe-bumbi.

Sunt în total 60 de nivele, de la ușor la foarte greu. La primele nivele găsiți și indicii – linii albe ce trasează locul elementelor, iar lanternele desenate pe cartonaș indică locul și direcția elementelor pe care sunt lanterne. Pe măsură ce se avansează în joc, aceste indicii dispar, astfel încât jucătorul rămâne stămân peste lanterne și fantome. Fiecare provocare are o singură soluție.

Jocul dezvoltă creativitatea, percepția vizuală, perspectiva spațială, stimulează creativitatea și capacitatea de a rezolva diverse probleme.

Dacă până acum au fost joculete individuale – bune pentru distrat copiii cât timp părinții fac una-alta, pentru weekend am să vă pregătesc un articol cu 2 jocuri de jucat in familie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: