Jocuri distractive de matematică de încercat acasă sau la școală (clasele 1-4)

Un pachet de cărți de joc ar trebui să fie nelipsit de la orice oră de matematică, fie că ne jucăm cu el acasă sau la școală. Pentru că matematica nu ar trebui să fie o chinuială continuă 12 ani de zile, ci ceva plăcut și distractiv.

Mai jos vă las câteva jocuri ce pot fi încercate – acasă sau la școală- cu copilași de clasele primare.

 1. Război cu numere mari (2 jucători)


  Din pachetul de cărți se înlătură figurile. Cărțile de joc se împart în mod egal celor 2 jucători. Fiecare copil întoarce 2/3/4 cărți odată (în funcție de numerele învățate) și trebuie să aranjeze aceste cărți astfel încât să obțină un număr cât mai mare. Cel ce reușește să formeze numărul cel mai mare ia toate cărțile. Apoi copiii reîntorc alte 2/3/4 cărți și tot așa, până unul dintre ei reușește să ia toate cărțile.

 2. Război cu adunări sau înmulțiri (2 jucători)


  Din pachetul de cărți se înlătură figurile sau li se atribuie numere. Cărțile de joc se împart în mod egal celor 2 jucători. Fiecare copil întoarce 2 cărți odată, iar cel ce are suma (sau produsul) celor 2 cărți mai mare, ia cărțile de pe masă. În caz de egalitate, se mai întorc 2 cărți și se reia jocul. Cel ce câștigă ia și cărțile rezultate din egalitate.
  Câștigă cel ce reușește să ia toate cărțile – dar în realitate câștigă amândoi copiii.

 3. Până la 100 (2-4 jucători)


  Pachetul de cărți amestecate este pus în mijlocul copiilor, cu fața în jos. Fiecare copil întoarce, pe rând câte o carte pe care o pune tot la mijloc cu fața în sus, spunând cu voce tare sumadintre cartea extrasă și cărțile întoarse deja existente pe masă. Cel ce ajunge primul la 100 (sau depășește 100) ia toate cărțile întoarse până în acel moment.

 4. Numărul țintă (2-6 jucători, copilași puțin mai mari)


  Cărțile din pachet se amestecă, iar acesta se pune cu fața în jos. Din pachet se extrag 5 cărți de joc: prima va reprezenta numărul țintă, celelalte cărți – numere cu ajutorul cărora trebuie să se ajungă la numărul țintă, folosind diverse operații matematice (adunare, scădere, înmulțire, împărțire). Cel care reușește să ajungă la numărul țintă folosind cât mai multe cărți câștigă cele mai multe puncte (câte 1 punct pentru fiecare carte folosită)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: